Într-o conferință de presă, Dan Barna liderul USR a făcut câteva declarații privind ordonanța pe amnistie și grațiere. În urmă cu câteva zile, Klaus Iohannis cerea PSD să ,,renunțe definitiv la ideea unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere”.

,,USR va face tot ce depinde de noi dacă această OUG va apărea, dar până atunci fiecare forță trebuie să încerce să blocheze acest demers care ar însemna sfârșitul democrației. Solicităm președintelui României să utilizeze la maxim toate atribuțiile legale pe care le are și să participe pe parcursul lunii decembrie la fiecare ședință de Guvern”, a declarat Dan Barna.

USR îi solicită președintelui Iohannis să participe la toate ședintele de guvern din luna decembrie pentru a preveni adoptarea OUG-ului privind amnistia și grațierea. În ianuarie 2017, președintele a mai fost la o ședință de guvern și a împiedicat adoptarea OUG 13. În loc să se ocupe de amnistie și grațiere pentru Liviu Dragnea și alți penali, Guvernul ar trebui să se concentreze pe pregătirea președinției Consiliului UE, ca România să nu se facă de râs în fața Europei.

Gepostet von Uniunea Salvați România – USR am Montag, 3. Dezember 2018

Amintim că în ianuarie 2017, președintele a mai fost la o ședință de guvern și a împiedicat adoptarea OUG 13. 

,,În loc să se ocupe de amnistie și grațiere pentru Liviu Dragnea și alți penali, Guvernul ar trebui să se concentreze pe pregătirea președinției Consiliului UE, ca România să nu se facă de râs în fața Europei, mai precizează USR.

Codrin Ștefănescu a declarat la finalul lunii noiembrie că PSD își va asuma și amnistia și grațierea. ,,Legile nu sunt pentru Liviu Dragnea, sunt pentru zeci de mii de români”, declara Ștefănescu. Liviu Dragnea declarase anterior că nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre o ordonanță de amnistie. ,,Sunt absolut convins că nu se va adopta”, spunea liderul PSD.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday