USR cere demisia Ministrului Agriculturii, Petre Daea, „pentru incompetența de care dă dovadă în gestionarea crizei declanșată de gripa porcină africană”, potrivit unui comunicat de presă. 

USR arată că Daea trebuie să demisioneze din următoarele motive:

– „Felul iresponsabil și scandalos în care a gestionat criza pestei porcine africane, boală virală cu o mortalitate de 100% care a afectat ferme și gospodării din 10 județe provocând pagube economice enorme.

– Absența unor campanii de informare adecvate cu privire la răspândirea bolii;

– Neclaritățile intolerabile legate de dosarele de despăgubire pentru fermierii și țăranii ai căror porci au fost sau urmează să fie sacrificați

– Incapacitatea cronică de care a dat dovadă în ceea ce privește stoparea extinderii focarelor de pestă porcină africană

– Declarațiile haotice referitoare la absența experților naționali sau internaționali pe acest subiect.”, potrivit comunicatului de presă.

„Autoritățile române au avut la dispoziție toate instrumentele și mecanismele conferite de lege, dar și exemple de bune practici, pe care le-ar fi putut utiliza pentru managementul situației și păstrarea sub control a virusului și evitarea răspândirii în mod atât de fulgerător a bolii.”, mai arată USR.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday