Uniunea Salvați România (USR) atrage atenția printr-un comunicat de presă că blocajul licitației pentru curvete, la scurt timp după atacul la adresa șefului Armatei, nu face decât să slăbească flancul estic al NATO și servește direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră.

Comunicatul USR: 

“Trebuie să reluăm mesajul, pentru că nu s-a înțeles: Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!

Noul scandal legat de licitația pentru corvete inițiată de Ministerul Apărării demonstrează PSD și Dragnea nu sunt în stare să finalizeze fără suspiciuni de corupție nici un contract, nici măcăr cele mai importante care vizează Armata Română. Acest blocaj, simultan cu atacul la șeful Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO și servește direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră.

PSD-ul lui Dragnea trebuie să înţeleagă că programul de înzestrare al Armatei nu este un obiectiv în cartea de colorat numită „Program de guvernare”, ci o prioritate naţională şi internaţională pentru că ne-am asumat rolul de a contribui la apărarea granițelor NATO şi UE – avertizează deputatul USR Bogdan Rodeanu.

Angajamentul nostru pe flancul estic al Europei şi în bazinul Mării Negre este un interes naţional care nu trebuie să aibă nicio legătură cu jocurile politice de Teleorman, mai ales în condițiile în care Rusia lui Putin amenință public cu represalii pentru scutul de apărare de la Deveselu. Dacă am ajuns în stadiul în care acest lucru trebuie întărit de Parchetul Militar, ca să înțeleagă Liviu Dragnea, atunci aşa să fie. Angajații din Ministerul Apărării care au sesizat Parchetul Militar cu privire la această licitație pe care Dragnea încerca să o anuleze și-au făcut datoria.

Dosarul privind achiziția corvetelor a ajuns la Parchetul Militar, la procurori care nu pot fi controlaţi sau manipulaţi politic. A ajuns acolo unde NU îi convine PSD-ului şi în locul de care îi e frică lui Dragnea. Pe masa Justiţiei Militare. Dragnea va afla ce înseamnă interesul național și jurământul respectat faţă de ţară.”

Amintim că vineri Ministerul Apărării a suspendat procedura de achiziție a corvetelor și a sesizat Parchetul Militar: “Există suspiciuni rezonabile privind procedura, de natură să afecteze interesul naţional de securitate.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday