Dan Barna a declarat că sesizarea la CCR a fost semnată şi de parlamentari ai PNL, PMP şi neafiliaţi și că proiectul duce România în feudalism.

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/videos/1785207488237094/

În sesizare, USR arată că pensiile speciale pentru aleșii locali introduse prin Codul Administrativ  ,,încalcă principiul egalității cetățenilor în fața legii din Constituție. Coaliția PSD-ALDE continuă, în mod rușinos, să acorde privilegii politicienilor în fața cetățenilor simpli care plătesc taxe și impozite și susțin din banii lor sistemul public de pensii și inclusiv pensiile speciale. Nu există nicio justificare pentru acordarea de pensii speciale aleșilor locali, alta decât fidelizarea primarilor și a președinților de consilii județene în vederea viitoarelor alegeri”.

,,Codul Administrativ întoarce România în urmă cu peste zece ani, în situația de preaderare la UE. Practic, țara noastră a bifat o serie de criterii ca să intrare în Uniunea Europeană și după ce a fost acceptată și s-a văzut cu sacii în căruță le debifează”, a declarat senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia specială de Cod Administrativ.

Despre modificările aduse Codului Administrativ aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday