Dan Barna a declarat că sesizarea la CCR a fost semnată şi de parlamentari ai PNL, PMP şi neafiliaţi și că proiectul duce România în feudalism.

Declarații după ședința de Birou Național al USR. Prioritatea României: #FărăPenali în funcții publice.

Gepostet von Dan Barna am Mittwoch, 11. Juli 2018

În sesizare, USR arată că pensiile speciale pentru aleșii locali introduse prin Codul Administrativ  ,,încalcă principiul egalității cetățenilor în fața legii din Constituție. Coaliția PSD-ALDE continuă, în mod rușinos, să acorde privilegii politicienilor în fața cetățenilor simpli care plătesc taxe și impozite și susțin din banii lor sistemul public de pensii și inclusiv pensiile speciale. Nu există nicio justificare pentru acordarea de pensii speciale aleșilor locali, alta decât fidelizarea primarilor și a președinților de consilii județene în vederea viitoarelor alegeri”.

,,Codul Administrativ întoarce România în urmă cu peste zece ani, în situația de preaderare la UE. Practic, țara noastră a bifat o serie de criterii ca să intrare în Uniunea Europeană și după ce a fost acceptată și s-a văzut cu sacii în căruță le debifează”, a declarat senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia specială de Cod Administrativ.

Despre modificările aduse Codului Administrativ aici.