USR a contestat la CCR noul noul regulament al Parlamentului, prin care  se impune sancționarea deputaților indisciplinați, prin eliminarea de la toate ședințele de plen timp de 30 de zile.

USR consideră că „schimbarea regulamentului propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea încalcă Constituția României și reprezintă un regres într-un stat democratic. Dreptul deputaților USR din Parlament este dat de cetățeni, și nu de parlamentarii PSD.”

“PSD vrea să ne pună pumnul în gură, comite niște abuzuri incredibile și apoi ne spune că am încălcat reguli de curtoazie și că ne interzice dreptul de a participa la lucrările din Parlament. Coaliția majoritară nu vede jignirile xenofobe ori misogine pe care le aduce opoziției. Pare că nu au învățat faptul că aceste abuzuri, introducerea unui stil opresiv, naște reacții adverse. Nu vor reuși să oprească opoziția să se exprime prin aceste schimbări de regulament, nu vor reuși să ne pună pumnul în gură. Dimpotrivă,”, a precizat deputatul USR Stelian Ion, într-un comunicat de presă.

„Potrivit Constituției, deputații au dreptul de a depune moțiuni, de a semna moțiuni, de a semna inițiative legislative, de a avea activitate în comisii. Este absurd să se îngrădească drepturile și activitatea parlamentarilor USR pentru că se crează un precedent periculos și reprezintă încă un pas în direcția dictaturii pe care PSD vrea să o impună în România.”, mai arată USR.

Comunicatul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday