Un bărbat de 68 de ani din Turnu Măgurele a decedat ieri, la spitalul din Alexandria, după ce pe 10 august a participat la mitingul de la București.

Informația a fost oferită mai întâi de siteul realitateadeteleorman.net. Biziday confirmă faptul că Ilie Gâzea a primit asistență medicală după intervenția jandarmilor la miting, dar nu a fost internat la un spital din București. Medicii de la Alexandria au declarat pentru sursa citată că el s-a internat sâmbătă și a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă. Nu au putut face o relație directă de cauzalitate cu evenimentele din 10 august, dar au sesizat poliția și au cerut examinare toxicologică.

IPJ Teleorman a confirmat pentru Biziday că a primit sesizarea și că a deschis în această dimineață un dosar de urmărire penală in rem (în legătură cu faptele).

Update. Și Departamentul pentru Situații de Urgență transmite printr-un comunicat de presă că protestatarul a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul protestului din 10 august. S-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând sângerare la nivelul nasului, dar a refuzat internarea. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday