Prim-ministrul Viktor Orban încearcă să evite a doua recesiune severă, fiind sub o presiune foarte mare să redeschidă economia.

“La patru milioane de persoane vaccinate, cred că de săptămâna viitoare vom deschide o gamă mai largă de servicii pentru cei care au carduri de vaccinare”, a declarat Orban la un post de radio.

Astfel, persoanele vaccinate vor avea acces în hoteluri, în restaurante la interior, în teatre, cinematografe, săli de sport și stadioane, băi publice, piscine, muzee, biblioteci și grădini zoologice.

Guvernul lui Orban a ignorat recomandările europene, aducând și vaccinuri rusești și chineze, pe lângă cele primite de la UE. A avut astfel cel mai rapid program de vaccinare de pe continent, dar, în aprilie, rata de spitalizare și numărul deceselor au atins noi recorduri. Ungaria a depășit Cehia și este acum țara cu cel mai mare număr de morți la un milion de locuitori (peste 2.700). În ultima lună însă incidența epidemică a scăzut, dar a rămas la peste trei mii de cazuri noi și 200 de decese pe zi.

Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday