Vizate de relaxarea restricțiilor sunt hotelurile, restaurantele (inclusiv la interior), teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile și grădinile zoologice.Premierul Viktor Orban a declarat pentru radioul public că există suficiente doze de vaccin în țară pentru a-i inocula pe toți cei care s-au înscris la vaccinare. Totodată, Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenților de 16-18 ani în luna mai.

Ungaria a adus în țară inclusiv vaccinuri care nu au primit aprobarea UE, precum cele din China și Rusia. Ungaria a avut astfel cel mai rapid program de vaccinare de pe continent, dar, în aprilie, rata de spitalizare și numărul deceselor au atins noi recorduri.

Economia a suferit o recesiune profundă în tot 2020 și Orban a spus că va insista asupra unui buget corect pentru 2022. “Cred că vom atinge nivelurile economice de dinainte de pandemie mai repede decât ar putea crede unii”, a spus Orban, al cărui guvern proiectează în prezent un avans economic de 4,3% în acest an și de peste 5% în 2022.

În martie, mai mult de 16.000 de persoane au decedat în Ungaria (decese din multiple cauze), reprezentând o creștere anuală de 40% și cea mai mare cifră pentru luna respectivă de la un focar mortal de gripă din 1983.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday