Ministrul de Externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienților cu coronavirus, printr-o scrisoare transmisă în weekend”, a răspuns un reprezentant al Ministerului de Externe de la Budapesta unei întrebări adresate de agenția de presă Reuters.

Conform ministerului, în acest moment au loc discuții cu România cu privire la pașii concreți care urmează să fie luați în această privință. 

România se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri de coronavirus. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, declara astăzi că îi este ”teamă că suntem deja în situația Italiei de la începutul pandemiei. ”Spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate și copleșite de pacienți cu Covid. Este o situație extrem de complicată”, preciza acesta.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, România a decis să suspende toate operațiile chirurgicale care nu sunt urgențe din spitalele publice și să ceară țărilor UE ajutor pentru medicamente, posibil și pentru concentratoare de oxigen, prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE. 

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday