Apelul a fost postat pe pagina de Facebook a Camerei Medicale maghiare din Gyor-Sopron, chiar în momentul în care Ungaria a raportat un număr record de pacienți internați, 11.276, dintre care 1.340 pe ventilatoare. Camera solicită voluntarilor dispuși să dea o mână de ajutor să participe la cursuri rapide de instruire (3 până la 4 ore) pentru a se alătura personalului spitalelor și a ajuta la monitorizarea și îngrijirea pacienților Covid.

“Departamentele COVID-19 din aproape toate spitalele sunt extrem de supraîncărcate. Avem un deficit de asistente medicale, iar cele existente sunt din ce în ce mai epuizate”, spune Laszlo Szijjarto, președintele Camerei Medicale din Gyor-Sopron.

Într-o altă declarație, unitatea de terapie intensivă a spitalului Universității Semmelweis din Budapesta a cerut studenților la medicină și altor persoane să își ofere voluntar ajutorul.

Premierul Viktor Orban spune că există suficiente paturi pentru pacienții cu Covid, însă nu sunt suficienți medici și asistente.

Numărul infecțiilor este în creștere rapidă în Ungaria, depășind valorile din toamnă, în ciuda ratelor mari de vaccinare atinse însă abia în martie. Ungaria a fost prima țară din UE care a cumpărat și a utilizat vaccinuri chinezești sau rusești, după ce furnizorii occidentali au întârziat asigurarea dozelor. 

Până acum au fost vaccinate aproape 1,6 milioane de persoane, iar Orban a anunțat că odată ce cifra va ajunge la 2,5 milioane, adică un sfert din populație, ar putea începe relaxarea restricțiilor.  

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday