Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare din noiembrie – închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu și liceu. Școlile primare au fost păstrate deschise până acum, dar vor trece și ele în regim on-line până pe 7 aprilie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus până la cel mai mare nivel din ultimele trei luni – 6.278 de cazuri noi, ieri.

“Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic și mai rău decât a fost cel de-al doilea val”, a declarat într-o conferință de presă Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Acesta a precizat că tulpina britanică a virusului se răspândește foarte repede și a cerut firmelor și instituțiilor publice să permită pe cât posibil munca de la distanță a angajaților. Masca este obligatorie în toate locurile publice.

Săptămâna trecută Ungaria a devenit prima țară UE care a început să vaccineze populația cu serul Sinopharm din China, după lansarea vaccinului Sputnik V din Rusia, deși acestea două nu au primit aprobarea pentru utilizare de urgență a autorităților europene.

Până acum peste 785 de mii de persoane din Ungaria primiseră cel puțin o doză de vaccin.

Sursă alternativă: Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday