Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a transmis că printre inițiativele legislative se numără înființarea unei autorități anticorupție și a unui grup de lucru nonguvernamental care să supravegheze cheltuirea fondurilor europene. El a mai spus că legile sunt programate să intre în vigoare în noiembrie: ”Guvernul fie a acceptat cererile Comisiei, fie a ajuns la compromisuri satisfăcătoare pentru ambele părți, acolo unde nu am putut accepta ceva”.

În urmă cu două zile, legislativul european a votat o rezoluție prin care nu mai recunoaște Ungaria ca fiind o democrație funcțională. Un astfel de demers simbolic pune presiune asupra decidenților la nivel european de a bloca finanțarea pentru Ungaria, scrie Reuters. De altfel, doi oficiali citați în anonimat de agenția de știri au declarat recent că executivul european va recomanda acest lucru, din cauza problemelor de corupție.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday