Planul inițial a fost ca toate școlile și liceele să își reia activitatea în format fizic pe 19 aprilie, dar premierul Viktor Orban a transmis astăzi la postul public de radio că ”elevii și profesorii de liceu au invocat motive legate de evoluția pandemiei, motiv pentru care am amânat  pentru 10 mai”. Totuși, Orban nu a menționat nimic despre redeschiderea școlilor pentru clasele primare și gimnaziale.

Săptămâna aceasta, un sindicat al profesorilor a criticat decizia guvernului de a relua cursurile față în față pe 19 aprilie. De asemenea, și Societatea Medicilor a numit ”prematură” redeschiderea magazinelor și a sectorului serviciilor din această săptămână, amintind că presiunea pe spitale este încă mare.

La postul de radio, premierul a adăugat că speră ca 3,5 milioane de cetățeni să fie vaccinați până pe 19 aprilie, pentru ca mai multe restricții să fie ridicate: ”Iar până la începutul lui iunie, circa 70% dintre noi vom fi vaccinați și vom putea să participăm la meciurile Campionatului European, în cadrul căruia suntem și noi gazde, în baza unui certificat de vaccinare”.

Campania de vaccinare în Ungaria a avansat și datorită vaccinurilor Sputnik V (Rusia) și Sinopharm (China), astfel că țara are cel mai mare număr de doze importate pe cap de locuitor, potrivit statisticilor Universității americane Johns Hopkins.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday