În spitalele din țară sunt internate 7.250 de persoane, dintre care 751 sunt ventilate, dar premierul Viktor Orban a apreciat că sistemul de sănătate va face față unui număr de circa 15-20 de mii de pacienți internați, fără a avea nevoie să ceară ajutorul altor state.

De la începutul pandemiei s-au infectat cu coronavirus aproape 460 de mii de persoane, iar peste 15.700 au decedat.

În cadrul campaniei de vaccinare, au fost imunizate aproape 950 de mii de persoane, dintre care 304 mii cu ambele doze, la o populație de circa 9,77 milioane de locuitori. Pentru a impulsiona campania, autoritățile sanitare au aprobat și folosirea vaccinurilor Sputnik V (produs de Rusia) și Sinopharm (al Chinei). Autoritățile se așteaptă să vaccineze 4,7 de milioane de persoane cu prima doză de vaccin până la începutul lunii mai.

Pentru a controla răspândirea virusului, în urmă cu două zile guvernul a decis să închidă pentru o lună grădinițele și școlile primare, precum și magazinele neesențiale pentru două săptămâni. Executivul a anticipat că al treilea val al pandemiei “va fi foarte puternic, mai rău decât a fost cel de-al doilea val”. De asemenea, circulația pe timp de noapte a fost restricționată.

Surse alternative: comunicat oficial, Reuters.

Sursa foto: Steven Cornfield//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday