Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a declarat astăzi că 50 de persoane care necesită îngrijire intensivă vor fi tratați în două spitale din Ungaria, iar cele două țări vor rezolva problemele logistice în următoarele zile. 

Anunțul vine la o săptămână după ce un reprezentant al Ministerului de Externe de la Budapesta a dezvăluit că ministrul trimisese o scrisoare către România pentru a oferi sprijin pacienților cu coronavirus. 

În urma activării Mecanismului european de Protecție Civilă, România a primit, de asemenea, 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, urmând ca alte 200 de aparate să fie trimise din Olanda. Marți seară au ajuns din Italia și 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, folosiți în tratamentul anti-Covid.

Conform ultimelor date transmise de autoritățile române, în spitalele din România erau 1.676 de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday