România încalcă acorduri bilaterale și europene în Energie, pentru că nu asigură folosirea bidirecţională a conductelor şi interconectoarelor de gaze naturale, a declarat miercuri Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, pentru agenția maghiară de presă MTI. Ungaria susține creșterea presiunii internaționale asupra României, pentru ca să înceapă exploatarea gazelor din Marea Neagră începând cu 2022. 

”Acesta consideră că este necesară creşterea presiunii internaţionale pe acele ţări din regiune care, cu încălcarea acordurilor bilaterale şi europene, nu asigură folosirea bidirecţională a conductelor şi interconectoarelor de gaze naturale. Astfel de ţări sunt România şi Croaţia, a adăugat ministrul ungar. Ministrul de externe susţine şi importanţa păstrării presiunii internaţionale pentru ca România să înceapă exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră începând cu 2022”, a spus Péter Szijjártó. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday