„Am încheiat practic un acord cu Sinopharm. Primul transport ar putea include până la un milion de doze”, a spus Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban.

Totodată, acesta a declarat că distribuirea dozelor de vaccin anti-covid din cadrul programului Uniunii Europene este prea lentă, cu livrări săptămânale de mai puțin de o sută de mii de doze, și că Ungaria va continua discuțiile cu Rusia și China pentru a achiziționa doze suplimentare de vaccinuri.

Livrarea vaccinului Sinopharm, cu care au fost imunizate deja 20 de milioane de persoane, depinde de cât de repede autoritățile sanitare maghiare vor autoriza utilizarea acestuia. 

Ungaria a primit 129.860 de doze de vaccin Pfizer și Moderna și a vaccinat peste 96 de mii de persoane până la acest moment, a adăugat șeful de cabinet al Prim-Ministrului. 

Ungaria, care are o populație de zece milioane, a înregistrat, de la începutul pandemiei, 347.636 cazuri de coronavirus și 11.066 decese. Aproape cinci mii de persoane sunt în prezent spitalizate din cauza Covid-19, ceea ce pune o presiune asupra sistemului de sănătate.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday