Publicată în Nature Communications, studiul deschide un nou drum în înțelegerea rolului unei proteine ​​cheie numită alfa-sinucleină, cu rol în sinapsele neuronale. Aceasta cauzează boala Parkinson atunci când se comportă anormal, formând aglomerări în interiorul neuronilor, determinându-i să funcționeze mai puțin eficient și, în cele din urmă, să moară.

Există tratamente și medicamente disponibile pacienților pentru a-i ajuta să gestioneze boala, dar nimic nu și pentru a inversa efectele acesteia. “Pentru a interveni și a corecta comportamentul [alfa-sinucleinei], trebuie mai întâi să știm ce face în mod normal aceasta, astfel încât atunci când îi corectăm comportamentul să nu interferăm cu comportamentul său normal”, a spus profesorul Michele Vendruscolo de la Universitatea din Cambridge, pentru Sky News.

Peste 10 milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu boala Parkinson, dar această maladie degenerativă are cea mai rapidă creștere din lume. Are o varietate de simptome, de la tremurături la nivelul mâinilor, până la probleme de mers și de echilibru.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday