Polițiștii care vor asigura buna desfășurare a Referendumului pentru redefinirea familiei, din 6 și 7 octombrie, sunt îngrijorați pentru „faptul că au fost planificați singuri în misiune”, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, care arată că situația este un atipică, ținând cont că Referendumul se va întinde pe două zile consecutive, „iar deficitul mare de personal nu permite Ministerului Afacerilor Interne să folosească mai mulți polițiști, neluându-se în calcul la asumarea de către instituție a acestei obligații”.

Potrivit Europol, atribuțiile pe care le are Ministerul Afacerilor Interne cu privire la Referendum sunt:

„Pentru coordonarea și urmărirea îndeplinirii sarcinilor prevăzute de legislația în vigoare privind referendumul național pentru revizuirea Constituției, care revin ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și instituțiilor prefectului, se constituie Comisia tehnică centrală pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.

Președintele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției este ministrul afacerilor interne.

Ministerul Afacerilor Interne va dispune măsuri pentru menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice în localitățile țării, pe întreaga perioadă de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, va menține și asigura ordinea publică în zona secțiilor de votare și securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale din țară, pe timpul transportului acestora la birourile electorale, respectiv la Biroul Electoral Central, precum și securitatea pe timpul tipăririi, transportului și depozitării buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării.

Personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne va asigura paza sediilor Biroului Electoral Central, ale birourilor electorale de circumscripție, ale oficiilor electorale și ale birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară.

Pe parcursul celor două zile în care vor fi organizat referendumul, dar și al campaniei, structurile MAI vor asigura intervenția rapidă la toate sesizările privind posibile incidente electorale sau alte situații de încălcare a legii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday