UPDATE, ora 17.30. La ora 17:24:29, s-a produs o nouă replică, cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 15 km.

UPDATE, ora 16.30. Centrul Seismic Mediteranean a înregistrat trei replici de peste 3 pe Richter, după cutremurul de azi din Gorj, de la ora 15.16. Prima s-a produs la ora 15.21 (la cinci minute după cutremurul de 5,7) și a fost de 3,9 pe Richter. Următoarele două au avut 3,5 pe Rchter și s-au produs la orele 13.26 și 13.29.

UPDATE ora 16.00. Potrivit DSU, sunt reclamate diferite pagube materiale la Târgu Jiu, dar și la Baia de Aramă (jud. Mehedinți). ISU Gorj a primit circa 20 de apeluri la 112, în care cetățenii indică fisurarea unor pereți, căderi de țigle de pe acoperiș. “Din informațiile pe care le avem la acest moment, nu sunt persoane care sa fi suferit vătămări”, mai comunică Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pe rețele de socializare încep să apară fotografii și imagini din țară. Cele de mai jos sunt cu produse căzute de pe rafturi la Craiova.

La Tismana, turla bisericii mânăstirii (monument istoric) pare a se fi crăpat. Nu este clar dacă aceasta reprezintă sau nu un pericol.

La Timișoara, imagini filmate de jurnaliști din presa locală arată modul în care s-a simțit cutremurul din Gorj în vestul țării.

UPDATE ora 15:33. Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, a declarat la Digi24 faptul că echipajele inspectoratului sunt în teren, unde efectuează misiuni de patrulare și recunoaștere: “Cutremurul s-a simțit puternic și la Târgu Jiu”, a mai spus Chisim.

Primarul din Târgu Jiu spune că mai multe coșuri de pe primărie au căzut peste mașinile din stradă și le-au produs avarii.

Seismul s-a resimțit în orașele Arad, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova și la București.

Știrea inițială: Un cutremur cu magnitudinea de 5,79 pe scara Richter s-a produs în această după-amiază, la ora 15:16, la nord de Târgu Jiu.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni, în aceeași zonă din județul Gorj, la o adâncime 15 kilometri. S-a simțit până la Craiova, Sibiu, Hunedoara, Timișoara și Drobeta Turnu Severin.

Știrea se actualizează

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday