Un grup de hackeri cu legături în Rusia au atacat trei companii energetice și de transport din Ucraina și Polonia și ar putea planifica atacuri cibernetice distructive, potrivit unei firme de securitate software, citată de Reuters

Un raport al cercetătorilor de la ESET din Slovacia nu a atribuit atacul înregistrat între 2015 și jumătatea anului 2018 niciunei țări, dar a arătat că atacul ar fi fost efectuat de un grup care a fost acuzat de Marea Britanie că are legături cu serviciile de informații militare rusești.

Raportul ridică suspiciuni în Occident cu privire la agenția rusă de spionaj GRU, acuzată de Londra că a desfășurat o campanie „nesăbuită” de atacuri cibernetice globale și a încercat să omoare un fost spion rus în Anglia. Moscova neagă acuzațiile, scrie Reuters.

Anchetatorii de la ESET au declarat că grupul responsabil pentru o serie de atacuri anterioare împotriva sectorului energetic ucrainean, care a folosit anterior virusul cunoscut sub numele de BlackEnergy, a dezvoltat și folosit acum un virus sofisticat, numit GreyEnergy.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday