Potrivit comunicatul DNA, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Mandache Dragoș, fost director al departamentului ITP din R.A.R. pe zona Moldova, pentru luare de mită.

DNA mai precizează că anchetează cum mai mulți inspectori tehnici ai R.A.R. ar fi primit sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente. În perioada 2019 – 2021, Mandache Dragoș ar fi pretins și primit de la un inspector tehnic de la o stație autorizată R.A.R. 12 mii de euro și 10 mii de lei pentru:

  • a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea.
  • a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană.
  • a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană.
  • pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video.
    Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cursul zilei de azi, Mandache Dragoș urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții domiciliare în trei locații situate pe raza județelor Iași și Bacău, din care una era sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday