Autoritățile anunță că potrivit informațiilor comunicate de către instituțiile italiene, un cetățean român, rezident în Lombardia a fost depistat cu infecție cu COVID-19. Are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu. Nu au fost prezentate deocamdată informații suplimentare.

Amintim că în România au fost declarate până acum șase cazuri de infectare cu coronavirus, iar trei dintre cele șase persoane au fost declarate vindecate. Ceilalți trei pacienți, internați la Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, au starea de sănătate stabilă.

„Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârstă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor” se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon +4021.320.20.20.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday