O navă de marfă daneză deținută de Maersk, cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume, cu 108 imigranți la bord, a fost autorizată să acosteze în portul sicilian de sud Pozzalo, după ce a așteptat timp de trei zile instrucțiuni din partea autorităților italiene.

Un remorcher a tras nava în port la ora 11:00 pm (2100 GMT), a declarat un reporter al AFP.

Ministrul danez al imigrării, Inger Stjoberg, a spus, cu câteva zile în urmă, că îi va trimite o scrisoare lui Salvini pentru a-i cere să acționeze în legătură cu situația migranților de pe navă.

Salvini a avertizat în prealabil organizațiile caritabile străine să nu mai salveze migranții din Libia, acuzându-i că “provoacă probleme” și că porturile italiene “sunt și vor fi închise celor care ajută traficanții de persoane”.

Remarcile sale au venit după ce Garda de coastă din Libia a declarat că a salvat aproape un număr de 1.000 de persoane duminică, iar autoritățile spaniole au declarat că au luat mai mult de 600 de persoane din largul coastelor lor luni.

O altă navă, Lifeline, închiriată de ONG-ul german cu acelaşi nume, rămâne blocată pe mare, după ce ministrul italian de Interne Matteo Salvini şi-a confirmat luni atitudinea dură faţă de ONG-urile care oferă sprijin migranților.

https://www.afp.com/en/news/23/italys-salvini-libya-migrants-limbo-sea-doc-16l8ws4

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday