Conform unui comunicat al Forțelor Aeriene Române, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol, în zona poligonului Mălina, județul Galaţi.

“Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază”, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

În luna martie a acestui an, Ministerul Apărării anunța că România a primit cea de-a șaptesprezecea aeronavă F-16 din Portugalia, ultima din lotul de cinci care urma să completeze Escadrila 53 Vânătoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday