Autoritățile din regiunea italiană Piemont au suspendat vaccinarea cu respectivul lot, după ce un bărbat a murit la scurt timp după inoculare. Oficialii italieni precizează că măsura a fost luată ”din precauție” și că investighează dacă există vreo legătură între vaccinare și cauza decesului. 

România a primit în urmă cu o lună (pe 16 februarie), peste 100 de mii de doze din lotul ABV 5811, dintre care a folosit deja 61.825 de doze, au transmis autoritățile într-o informare de presă

Astăzi, Andrei Baciu, vicepreședintele comitetului pentru vaccinare, a declarat: „Nu trebuie să existe motive de îngrijorare. Sunt evenimente care s-au suprapus, însă fără o relație de cauzalitate demonstrată. În jurul orei 12.00 a început o ședință la nivel european cu agențiile pentru medicamente din toate statele europene”.

La rândul său, coordonatorul campaniei pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat, citat de Europa FM: „Nu se pune problema la acest moment să luăm o decizie, e ca și cum am decide să suspendăm doar în regiunea Banatului, adică cam așa s-a întâmplat în Italia. (…) Probabil că acel lot a fost distribuit doar în regiunea respectivă.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday