După o videoconferință a liderilor UE pe tema crizei din Sănătate, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că executivul UE disponibilizează 220 de milioane de euro pentru transportul pacienților cu COVID-19 peste granițe, atunci când sistemul sanitar al uneia dintre țările membre nu va mai face față. „Răspândirea virusului va copleși sistemele noastre de sănătate dacă nu acționăm urgent”, a spus Von der Leyen.

La reuniune, liderii au fost de acord să coordoneze mai bine eforturile de combatere a virusului, deoarece infecțiile din Europa au depășit zece milioane, făcând din nou continentul epicentrul pandemiei. Comisia Europeană nu poate obliga un stat membru sau o entitate medicală să accepte pacienți din alt stat.

Reuters observă că țările UE vor să evite diviziunile între state de la începutul pandemiei, când s-au luptat între ele pentru a-și securiza echipamente medicale de primă necesitate, așa cum ar fi măștile sau apartele de ventilație mecanică.

Pentru a avea un control mai bun asupra focarelor de coronavirus, Ursula von der Leyen a spus că UE va lucra pentru validarea rapidă la nivelul UE a testelor rapide (antigen) care permit rezultate într-un timp mai scurt față de kiturile standard PCR. De asemenea, Comisia își intensifică eforturile pentru a obține potențiale vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday