Noile sancțiuni vizează înalți oficiali ruși și oligarhi și includ, printre altele, restricții asupra sectorului maritim. De asemenea, sancțiunile vizează și Belarusul, unde trei bănci vor fi excluse din sistemul bancar SWIFT, a anunțat președinția franceză a Consiliului European pe Twitter, în urma reuniunii COREPER II.

Sancțiunile suplimentare vor fi aprobate oficial de liderii celor 27 de state membre ale blocului comunitar joi și vineri, în cadrul unui summit în Versailles, Franța.

Peste două milioane de oameni au fugit din Ucraina, iar sute de mii au rămas blocați în țară fără acces la medicamente sau apă potabilă de când președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia în urmă cu aproape două săptămâni, potrivit Reuters.

Moscova numește acțiunea sa o “operațiune militară specială” pentru a dezarma statul vecin și a demonta liderii pe care îi numește “neonaziști”. Kievul și aliații săi occidentali consideră afirmația Rusiei un pretext pentru un război neprovocat împotriva unei țări democratice cu o populație de 44 de milioane de oameni.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday