Pentru acești doi indicatori se observă o creștere impresionantă, față de nivelurile atinse în anii anteriori. De exemplu, între 2017 și 2018, exporturile au crescut doar cu 24%, iar importurile cu 104%, potrivit datelor analizate de Eurostat.

Din volumul unităților exportate în 2019, 69% au fost mașini electrice, în timp ce 56% dintre automobilele importate erau electrice.

Un sfert din unitățile exportate au ajuns fie în Marea Britanie, fie în Norvegia, în timp ce 20% s-au vândut pe piața din SUA. În privința importurilor, 43% au provenit din SUA, un sfert din Coreea de Sud, iar 17% din Marea Britanie.

Exporturile din primele patru luni ale acestui an au ajuns la valoarea de 2,9 miliarde de euro, mai mult cu 400 de milioane față de perioada similară a anului trecut. Dar semnalul este puțin încurajator, ținând cont că în aprilie exporturile au scăzut cu 500 de milioane de euro, pe fondul restricțiilor și măsurilor de siguranță impuse în contextul pandemiei.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday