Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a răspuns unei scrisori oficiale prin care a fost adresată problema participării universităților din Scoția și Țara Galilor la programul de schimb de studenți al Uniunii Europene. Aceasta a precizat că singura modalitate prin care o națiune parte a Regatului Unit să poată participa este “participarea întregului Regat”. 

“Uniunea Europeană a oferit Regatului Unit posibilitatea participării complete la programul Erasmus+, în schimbul contribuției financiare standard a țărilor participante în programele Uniunii. După un an de negocieri constructive cu guvernul britanic, decizia Londrei a fost să nu continue asocierea”, a mai spus Von der Leyen. 

Terry Reintke, europarlamentar din partea Germaniei, a anunțat că în Parlamentul European se va organiza o dezbatere pe această temă. De asemeni, luna aceasta Guvernul britanic a lansat proiectul Turing, un înlocuitor pentru Erasmus, cu o investiție inițială de o sută de milioane de lire sterline. 

Spre deosebire de celelalte două provincii, studenții nord-irlandez pot continua să se înscrie în program, datorită unei scheme de finanțare din partea guvernului Irlandei, țară vecină provinciei Irlanda de Nord.

Sursa: Poltiico.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday