Consiliul UE a adoptat proiectul, iar propunerea a fost făcută de Comisia Europeană pentru a contribui la dezvoltarea de vaccinuri cu ajutorul microorganismelor modificate genetic, în condițiile în care legislația europeană în vigoare prevede mai multe avize ce ar întârzia dezvoltarea unui astfel de vaccin.

Derogarea prevede că majoritatea operațiunilor legate de desfășurarea studiilor clinice nu vor necesita o evaluare sau consimțământ prealabil al riscului pentru mediu. Măsura va expira în momentul în care Organizația Mondială a Sănătății va declara oficial că pandemia de Covid-19 s-a încheiat.

„Este necesar urgent un vaccin împotriva COVID-19. Acest regulament va asigura că studiile clinice în UE pot începe fără întârziere și că nu se pierde un timp prețios. Actul adoptat astăzi arată că UE este pregătită să preia conducerea efortului global de a asigura dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient”, a declarat ministrul federal al Sănătății din Germania.

Sursă: Consiliul European

Sursă foto: National Cancer Institute/ Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday