Statele din Uniunea Europeană au aprobat, în cadrul Consiliului UE, cel de-al cincilea set de sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel, printre noile măsuri sunt incluse oprirea importurilor de cărbune şi interzicerea accesului navelor rusești în porturile europene. De asemenea, sunt interzise importurile de materii prime, în valoare de 5,5 miliarde de euro. 

În plus, statele UE nu vor mai putea exporta către Rusia produse de tehnologie, precum semiconductori, utilaje și echipamente electrice și de transport, cifrate anul trecut la 10 miliarde de euro. “Sunt prevăzute sancţiuni contra oligarhilor, contra entităţilor ruse de propagandă, contra membrilor aparatului de securitate şi militar, precum şi contra entităţilor din sectorul industrial implicate în agresiunea rusă din Ucraina”, precizează Preşedinţia franceză a Consiliului UE.

Noile sancțiuni vor intra în vigoare odată ce vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE, cel mai probabil în cursul zilei de vineri. Anterior, şi Grupul G7 a anunțat noi sancțiuni financiare și comerciale împotriva Rusiei.

Surse: DW, Euronews

Foto: Brad Sauter | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday