În cel mai recent discurs adresat poporului ucrainean, președintele Zelenski a spus că se așteaptă la un parcurs rapid al analizării cererii Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană: “Președintele Comisiei Europene a promis că va face tot ce îi stă în putință pentru a accelera procesul nostru de aderare la Uniune. Vom fi un membru UE cu drepturi depline”.

Zelenski a afirmat că procesele birocratice în legătură cu analizarea cererii vor fi accelerate: “De la ani de zile, vor fi reduse cu luni și săptămâni”.

Pe 28 februarie, la patru zile după ce Ucraina a fost invadată de Rusia, Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a țării sale la Uniunea Europeană. În mod normal, procesul durează ani de zile, întrucât legislația națională trebuie pusă în acord cu cea europeană și trebuie făcute progrese însemnate în ceea ce privește democrația, respectarea statului de drept și funcționarea sistemului judecătoresc.

În urmă cu o săptămână, liderii statelor membre UE au fost de acord să susțină candidatura Ucrainei, însă nu au agreat atunci o procedură de urgență.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday