Într-un nou discurs, Zelenski i s-a adresat direct lui Vladimir Putin, cerându-i să vină la masa negocierilor, “pentru că asta este singura modalitate de a opri acest război. Nu atacăm Rusia și nu intenționăm să o atacăm. Ce vrei de la noi? Lasă-ne pe pământul nostru. Stai cu mine la masă. Doar nu la 30 de metri distanță”.

Președintele ucrainean l-a ironizat pe Vladimir Putin, făcând referire la discuțiile anterioare invadării Ucrainei de către Rusia, când liderii NATO și UE au fost primiți la Moscova la o masă foarte lungă. Imaginile de atunci, care au făcut înconjurul lumii, îl arătau pe Putin și pe liderii lumii, inclusiv pe Emmanuel Macron, la o distanță considerabilă, dar la aceeași masă de protocol.

Președintele ucrainean a cerut Occidentului să sporească ajutorul militar acordat Ucrainei, avertizând că restul Europei va fi amenințată dacă Rusiei i se va permite să avanseze: “Dacă nu ai puterea de a închide cerul, atunci dă-mi avioane”.

Sursă: The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday