UPDATE ora 21:30 Cei trei prim-miniștri au ajuns la Kiev și au fost primiți de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Cei trei au călătorit cu trenul de la granița Ucrainei cu Polonia și până în capitala Kiev.

Știrea în formă inițială

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a scris pe Twitter: “Scopul vizitei este de a exprima sprijinul fără echivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina, pentru libertatea și independența acesteia. Oficialul a precizat că este vorba despre o vizită organizată în strânsă colaborare cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul ceh va fi însoțit de omologii săi din Slovacia, Janez Janša, respectiv Polonia, Mateusz Morawiecki. La delegație vor participa și Jaroslaw Kaczynski, viceprim-ministrul polonez, dar și liderul partidului de guvernământ conservator. Potrivit Reuters, oficialii vor călători cu trenul la Kiev.

Liderii vor avea întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu premierul Shmyhal. În același timp, potrivit lui Petr Fiala, în timpul vizitei va fi prezentat și un pachet amplu de sprijin pentru Ucraina și cetățenii săi. 

Sursă alternativă: Washington Post

Sursa foto: Twitter Mateusz Morawiecki

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday