Update: Atacatorul a fost prins de polițiști după câteva ore de căutări. Avea asupra sa aceeași armă cu care a tras în colegii săi.

Știrea inițială: 

Potrivit comunicatului poliției regionale, un soldat în vârstă de 20 de ani a împușcat mortal cinci soldați și a rănit alți cinci în jurul orei 4 dimineața, utilizând o pușcă AK47 și muniție letală. Autoritățile vorbesc despre atacator ca fiind “un recrut”. 

Ministerul ucrainean de Interne a precizat că incidentul a avut loc pe teritoriul Uzinei Yuzhny Yuzhmash, o companie de stat importantă pentru producția de rachete și echipamente spațiale din regiunea Dnipropetrovsk, aflată la 250 km de Donetsk.

În total, 22 de soldați erau de pază în momentul incidentului. Doi militari au reușit să fugă și să contacteze autoritățile. O femeie soldat s-a numărat printre cei care au murit în urma atacului, a mai precizat Ministerul de Interne. 

Atacatorul a fost văzut ultima dată în apropierea Colegiului Rocket and Space. El purta echipament de camuflaj și autoritățile cred că deține în continuare arma AK47. 

Surse alternative: Reuters, Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday