“Serviciul de informații al armatei are informații că agenți din serviciile speciale ale Rusiei au minat numeroase elemente de infrastructură din Donețk. Aceste acțiuni au rolul de a destabiliza situația din teritoriile ocupate temporar (Donețk și Luhansk) și de a crea premisele unor acuzații cu privire la atacuri teroriste orchestrate de Ucraina. Ministerul ucrainean al Apărării le cere locuitorilor din Donețk să nu-și părăsească casele și să nu mai folosească transportul public”, transmit serviciile de informații printr-o serie de postări pe Twitter.

Avertismentul serviciului de informații a fost emis la scurt timp după ce, tot la Donețk, o mașină a explodat în centrul orașului. În cursul după-amiezii, șeful diplomației americane a atras atenția că Rusia creează “provocări false” în estul Ucrainei pentru a justifica un atac.

De asemenea, Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a transmis, prin intermediul unui oficial, că nu a fost emis niciun ordin de eliberare cu forța a teritoriilor ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk: “Astăzi, s-au făcut declarații despre evacuarea cetățenilor din estul Ucrainei, ca și cum armata noastră ar urma să atace Donețk și Luhansk pentru a ne elibera teritoriile. Vă pot spune că toate acestea sunt complet neadevărate. Nu există ordine de eliberare a teritoriilor noastre prin forță”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday