Autoritățile din Ucraina au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, ca parte a unei investigații privind posibilele crime de război comise de Rusia, dar unii martori sunt atât de traumatizați de suferința lor încât nu pot vorbi, a precizat procurorul general al țării. Procurorii ucraineni au putut intra pentru prima dată în orașele Bucha, Irpin și Hostomel doar duminică și au nevoie de mai mult timp pentru a stabili amploarea crimelor, a adăugat Iryna Venedyktova.

Trebuie să lucrăm cu martori. Oamenii astăzi sunt atât de stresați încât nu pot vorbi”, a declarat aceasta, care a spus că 140 dintre cadavre au fost examinate până acum, dar că va cere ministerului sănătății să ofere cât mai mulți experți criminalistici.

Este posibil ca numărul victimelor să crească. Conform lui Venedyktova, ”mulți localnici sunt considerați dispăruți. Nu putem da o cifră exactă, dar sunt mulți oameni”.

Conform primarului din Bucha, un oraș eliberat recent, situat la 37 km nord-vest de capitală, peste trei sute de locuitori au fost uciși de forțele ruse în timp ce luptătorii ceceni controlau zona.

Rusia neagă acuzațiile conform cărora trupele au ucis civili în Bucha. Moscova spune că niciun localnic nu a suferit violențe din partea forțelor ruse și a acuzat Kievul că a organizat ceea ce consideră drept o provocare pentru presa occidentală.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday