Președintele Ucrainei a anunțat restricții privind activitățile a 11 partide politice din țară, inclusiv unele acuzate că au legături cu Rusia, relatează BBC.

Într-o adresare video postată în noaptea de sâmbătă spre duminică, președintele Volodimir Zelenski a enumerat mai multe nume, inclusiv Platforma Opoziției – Pentru viață, unul dintre cele mai mari partide proruse cu reprezentanți în parlamentul Ucrainei.

Alte partide restricționate includ Blocul de Opoziție, Partidul Sharia, Al nostru, Opoziția de Stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Statul, Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist Ucraina, Socialiștii și Blocul Vladimir Saldo.

Ministerul ucrainean al Justiției va acționa imediat pentru a pune în aplicare interdicția, despre care Zelenski a spus că va dura atâta timp cât legea marțială rămâne în vigoare.

Tot astăzi, Zelenski a semnat un decret care reunește toate canalele naționale de televiziune într-o singură platformă, invocând importanța unei “politici unificate de informare” conform legii marțiale, a anunțat biroul său într-un comunicat.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday