Președintele ucrainean spune că, deși o amenințarea din partea Kremlinului este “iminentă și constantă”, populația țării “s-a obișnuit cu un astfel de mod de viață”, având în vedere că Rusia a mai invadat Ucraina și Donbasul în 2014, iar, de atunci, Ucraina este în permanent război. 

Un înalt oficial ucrainean declarase anterior pentru CNN că videoconferința dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski nu a decurs bine. În cadrul conferinței, pe care Casa Albă a descris-o drept “lungă și sinceră”, președintele Joe Biden a avertizat că o invazie din partea Rusiei a devenit acum sigură și iminentă, în timp ce Zelenski a susținut că mișcările Moscovei rămân “periculoase, dar ambigue”. 

Marii lideri spun că război va începe în curând. Acest lucru provoacă panică. Sunt președintele Ucrainei, am sediul aici și cred că vizualizez mai bine decât orice alt președinte detaliile crizei. Nu există neînțelegeri cu președinte Biden. Înțeleg profund ce se întâmplă în țara mea, așa cum el înțelege perfect ce se întâmplă în SUA ”, a declarat Zelenski, precizând totodată că este dispus să participe la o întrevedere cu Vladimir Putin, pentru a purta o conversație serioasă. 

Pentagonul a precizat, imediat după declarațiile lui Zelensky, că trupele masate de Federația Rusă la granițele Ucrainei permit o operațiune de invadare a întregii țări.

Sursa: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday