Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă, fără condiții prealabile, la granița Ucrainei cu Belarusul, lângă râul Pripyat“, a declarat președintele Volodimir Zelenskiy, într-o postare pe Instagram.

Liderul ucrainean a mai precizat că “Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul Belarusului rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene“. Cei doi au purtat o discuție telefonică astăzi.

Președintele Zelenskiy a refuzat în această dimineață să se întâlnească cu o delegație din partea Rusiei pe teritoriul Belarusului. Liderul de la Kiev a propus atunci alte orașe “neutre”, precum Varșovia sau Bratislava.

Tot astăzi, președintele Vladimir Putin a decis punerea forțelor nucleare ruse “în stare de alertă specială”, ca răspuns la “sancțiunile ilegitime ale Occidentului”.

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday