Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a efectuat a doua vizită oficială în Kiev de când militarii ruși s-au retras din nordul Ucrainei, la finalul lunii martie. Șefa executivului european va discuta cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre cererea de aderare a Ucrainei la UE, precum și despre procesul de reconstrucție al țării după ce războiul se va încheia.

Înainte de întâlnirea cu Zelenski, doamna von der Leyen a declarat: ”Vom face un bilanț al lucrărilor necesare pentru reconstrucție și al progresului înregistrat de Ucraina în parcursul său către calea europeană. Acest proces va contribui la evaluarea noastră, pe care o vom prezenta curând”.

Potrivit surselor Bloomberg, Comisia va recomanda pe 17 iunie acordarea statutului de țară candidat pentru Ucraina, cu condiția respectării statului de drept și a continuării luptei cu corupția. Ulterior recomandării, urmează votul celor 27 de state membre. Un summit al celor 27 va avea loc pe 23 și 24 iunie.

Sursă alternativă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday