Filippo Grandi, Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, informează că peste 1,5 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina de la începutul ostilităților (din 24 februarie).

Ca referință, potrivit statisticii oferite de UNHCR, în 2015 în timpul crizei refugiaților din Orientul Mijlociu, au fost în total 1,3 milioane de cetățeni din Siria, Afganistan, Irak sau din nord-estul Africii care s-au refugiat în Europa.

Conform unei statistici citate de The Guardian, peste jumătate dintre ucrainenii care și-au părăsit țara s-au îndreptat către Polonia, iar 154 de mii către Ungaria. În urmă cu puțin timp, Maia Sandu a declarat, într-o conferință comună de presă cu Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, că refugiații veniți din Ucraina reprezintă acum un procent egal cu 3% din populația Republicii Moldova.

Ministerul român al Afacerilor Interne anunță că până acum 2.849 de persoane au cerut azil în România, astfel că beneficiază de toate drepturile prevăzute. De la declanşarea acestei crize, până la data de 05.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 227.476 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 155.680 cetăţeni ucraineni“, a arătat și Poliția de Frontieră.

Sursă alternativă: The Guardian

Sursa foto: UNHCR, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday