UPDATE: Consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Vadym Denysenko, a acuzat Rusia că nu a respectat acordurile de încetare a focului, care ar fi permis evacuarea civililor din orașele ucrainene prin coridoarele umanitare. Evacuările au fost posibile în orașele Sumî și Energodar, dar nu și în capitala regională Harkov și doar parțial în regiunea capitalei Kiev, a declarat oficialul pentru un post de televiziune.

Știrea în formă inițială

Anunțul a fost făcut de către Iryna Vereshchuk, viceprim-ministrul Ucrainei, care a comentat: “Fac un apel la Federația Rusă – v-ați luat un angajament public”. Conform acesteia, rutele de evacuare sunt: 

  • Energodar-  Zaporojie
  • Sumî – Poltava
  • Mariopol – Zaporojie
  • Volnovaha – Pokrovsk
  • Izium – Lozova
  • Vorzel, Bucha, Irpin, Borodeanka, Hostomel – Kiev

Viceprim-ministrul a subliniat importanța culoarelor de evacuare a civililor din Mariupol și Volnovaha, care de mai multe zile sunt încercuite: Locuitorii din Volnovaha mi-au cerut să îndeplinim promisiunea făcută de Rusia astăzi. Oamenii trebuie să poată să părăsească aceste locuri unde se ascund acum de rachete GRAD și de focurile devastatoare care ucid”.

Amintim, luni a avut loc o a treia rundă de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei, în Belarus. S-a finalizat cu mici progrese în ceea ce privește culoarele de evacuare a populației civile rămase în zonele de conflict.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday