Într-un interviu pe Financial Times,  Oleksii Reznikov, noul ministru al Apărării de la Kiev, spune că, în ultima lună, Berlinul și-a folosit dreptul de veto în interiorul NATO pentru a bloca achiziționarea de către Ucraina a unor lansatoare anti-dronă și a sistemelor anti-lunetist prin intermediul Agenției de Suport și Achiziții a NATO. Totuși, Germania a cedat în privința lansatoarelor anti-dronă, catalogându-le în final ca fiind arme defensive.

“Germanii încă lucrează cu rușii la conducta Nord Stream 2 și, în același timp, ne blochează nouă achiziția unor arme defensive. Este foarte nedrept”, a spus Reznikov, referindu-se la gazoductul rusesc, care trece prin Marea Baltică până în Germania și ocolește rutele de alimentare existente prin Ucraina.

Financial Times mai arată că guvernul de la Kiev se străduiește să-și acopere cât mai repede lacunele în capacitatea militară de apărare, dar aliații NATO se tem că furnizarea de armament Ucrainei ar putea fi considerată de Putin o provocare, sau chiar un pretext pentru escaladarea conflictului.

Sursa: Financial Times

Foto: Dreamstime.com/ Maksym Dragunov 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday