Ministerul ucrainean al Energiei a precizat că sistemele de răcire funcționează acum în parametrii normali, fără a mai depinde de generatoarele de rezervă pe bază de motorină. Anterior, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a transmis că centrala nucleară se folosea de aceste generatoare pentru a menține funcționale pompele de răcire. 

Forțele militare rusești au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl în primele 24 de ore de la începutul invaziei. Deși nu mai este funcțională, Cernobîl nu a fost niciodată complet abandonată și încă necesită un management constant. 

Deși se află acum sub controlul forțelor ocupante, centrala continuă să fie administrată de angajații ucraineni. Angajații centralei continuă să își desfășoare activitatea, dar BBC transmite că atmosfera din regiune este dificilă, cu alimente și medicamente limitate. 

Surse alternative: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday