Biroul Procurorului General a anunțat că o instanță a pus sub sechestru proprietățile deținute de fostul șef al statului. Poroșenko este bănuit că a facilitat vânzarea cărbunelui extras din Donbas, regiune controlată de separatiști, între 2014 și 2015. Acest lucru a permis, indirect, alimentarea cu bani a luptătorilor pro-ruși. Fostul președinte neagă toate acuzațiile.

Luna trecută, procuratura a cerut arestarea lui Poroșenko și stabilirea unei cauțiuni de 37 de milioane de dolari, demers respins de instanță. Fostul șef al statului a plecat din țară la finalul lunii trecute și a spus că se va întoarce pe 17 ianuarie. 

Apropiații lui Poroșenko consideră că sechestrul este rezultatul intervenției actualului președinte, Volodimir Zelenski, care caută să își pedepsească oponenții. După alegerile din 21 aprilie 2019, Zelenski a obținut peste 70% din voturi, conform exit poll-urilor, și l-a învins pe Poroșenko.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday