UPDATE: Guvernatorul regiunii Donețk, citat de BBC și CNN, precizează că dintre cele 50 de persoane decedate, cinci erau copii. De asemenea, spune că 12 dintre aceste persoane nu au murit pe loc, în urma exploziilor, ci la spital. În total, 98 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă în urma atacului. Aceste cifre nu pot fi confirmate, momentan, din surse independente.

Primarul din Kramatorsk a adăugat că la gară se aflau 4.000 de oameni, majoritatea vârstnici, femei și copii, la momentul atacului.

Știrea inițială: 

Ucraina. Două rachete au lovit gara din Kramatorsk (la nord de Donețk), un important punct de evacuare a civililor. Din primele informații ale autorităților, sunt cel puțin 30 de persoane ucise și 100 rănite.

Compania feroviară din Ucraina a anunțat că două rachete lansate de forțele militare ruse au lovit gara din Kramatorsk, din estul țării. Gara era aglomerată de mii de civili care urmau să fie evacuați în zone mai sigure ale țării, în condițiile în care sunt informații că rușii pregătesc o amplă ofensivă în Donbas. Potrivit Reuters, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste o sută au fost rănite.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării susține că rachetele folosite în acest atac sunt de proveniență ucraineană și neagă implicarea Rusiei în bombardamentul asupra gării.

Trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în aceeași regiune a Ucrainei, după un atac aerian asupra liniei, potrivit șefului Căilor Ferate Ucrainene. Potrivit presei locale, în jur de opt mii de persoane au fost evacuate pe parcursul zilei de ieri din Kramatorsk.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday