Solicităm Comitetului Internațional al Crucii Roșii să ajute la transportarea cadavrelor soldaților ruși înapoi în Federația Rusă. A miilor de cadavre ale ocupanților. Aceasta este o solicitare umanitară și cerem astfel ca trupurile ocupanților să părăsească Ucraina. Rusia trebuie să știe câți soldați zac astăzi pe pământul ucrainean”, a declarat Irina Vereșciuk, ministrul ucrainean al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

Deși cererea poate fi una bine intenționată, rolul ei poate fi și unul psihologic. Ministrul a făcut un apel și la cetățenii ruși: Haideți să diminuăm numărul cadavrelor fiilor voștri, ale soților voștri. Altfel vor mai exista alte mii.

Până acum, guvernul de la Moscova nu a precizat numărul soldaților ruși decedați în urma celor două zile de război. 

Armata Ucraineană susține că ar fi mii de soldați ruși decedați, dar aceste informații nu au putut fi confirmate din surse independente. În fapt, abia intervenția Crucii Roșii ar putea aduce o astfel de confirmare.

Sursa: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday