Conform unor filmări video, avionul Antonov poreclit Mryia (Visul), unic în lume, a luat foc în interiorul unui hangar. El era stocat pe aeroportul Hostomel, unde este și sediul producător de avioane Antonov.

Este neclar ce a cauzat distrugerea avionului. În timp ce surse ucrainene acuză Rusia de sabotarea intenționată a acestui simbol al Ucrainei, pare probabil că, de fapt, acesta a fost lovit și distrus chiar de armata ucraineană, dar neintenționat. Astăzi au avut loc lupte grele lângă Hostomel, în Bucha și Irpin, unde o întreagă coloană a trupelor aeropurtate rusești a fost distrusă.

De asemenea, există rapoarte că armata ucraineană a bombardat puternic aeroportul Hostomel pentru a bloca folosirea acestuia de către forțele rusești pentru a aduce întăriri și provizii. Este posibil ca acesta bombardament să fi fost cel care a distrus avionul An-225.

Antonov AN-225 Mriya avea 6 motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri. Era folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depășit, de până la 250 de tone.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday